hello world

Hello World

Omdat dit mijn eerste blog is moet ik natuurlijk beginnen met het klassieke “Hello World!” het eerste wat je leert bij een nieuwe programmeer taal is hoe je Hello World! op het scherm kan toveren en dat is bij een nieuw blog natuurlijk ook van toepassing.

Ik heb enige tijd terug een Philips Hue bridge gekocht en verbonden aan mijn twee lampen en terwijl ik aan het spelen was met de instellingen en opties las ik dat je de lampen ook heel makkelijk kan programmeren, al snel had ik verschillende ideeën over wat voor programma ik hiervoor kan schrijven.

Als eerste had ik een GuildWars 2 app in gedachten waarbij je waarschuwingen kan krijgen van evenementen in het spel, of de kleuren van de lampen te laten veranderen aan de hand van het gebied waar je in zit, die plannen veranderden langzaam in een meer algemene gaming Hue app waarna ik uiteindelijk uit kwam op het idee van GameHue.

Mijn plannen voor GameHue is om als eerste een platform te maken waar je verschillende plugins in kan zetten welke via tabbladen worden geactiveerd, voor de tabbladen wil ik een template schrijven die door anderen te gebruiken zijn om makkelijk een plugin te schrijven voor GameHue, een van de plugins waar ik aan wil gaan werken is de Game Capture plugin waarin het scherm opgedeeld wordt in meerdere vlakken waarvan een gemiddelde kleur wordt berekend, deze kleur wordt naar de gekozen lamp gestuurd.

Even een voorbeeld je hebt 2 lampen links en rechts, de linker lamp krijgt de gemiddelde kleur van de linker kant van het scherm waardoor je een veel betere spel beleving krijgt, dit kan je ook uitbreiden met 4 of zelfs 6 lampen, des te meer des te beter de beleving.

Maar zo ver zijn we nog niet, op dit moment kan ik alleen nog maar de lampen aan en uit zetten, maar mijn “Hello World!”  is er met mijn programma en ik ben erg enthousiast over wat er in de toekomst mogelijk gaat zijn met GameHue.

Geef een reactie